Trädgårdsvisningarna 2023 i Monica´s Cottage Garden!

Blomning i Monica´s Cottage Garden. Kanadensisk ros ´Wasagaming´.

1 timmes guidad visning söndag 2 och 9 juli, samt 23 och 30 juli.
OBSERVERA att vi ändrat tid till kl 13.30!
Fler söndagar under augusti kommer, ända fram till hösten!

Följ gärna @gladigront på Instagram. Där kommer varje dag en ny trädgårdsbild fram till första visningen!

I början av juli blommar de flesta pionerna som bäst, uppemot 100 st finns det. den vackraste mörkröda jag vet är ´Red Charm´. Den finns även att köpa som planta.

Hybridpion ´Red Charm´, jättestora mörkt rubinröda täta blommor.
Visningsträdgård Monica´s Cottage Garden, Nordingrå. En del rosor blommar redan och fler kommer senare i juli.

BETALNING MED SWISH. INGEN ANMÄLAN.

Grupper kan boka egen tid. En busslast är maxantal. 

Vill du komma andra tider går det oftast bra om vi är hemma, men då ingår inte guidning och kaffe. Men ring helst före till 0736 372212.

Trädgården innehåller många olika växter, sommarblommor, ex många dahlior, perenner för olika lägen, vackra buskar och träd, en trädgårdsdamm med näckrosor och guldfisk mm. Mycket annat finns att se: många sorters bär och frukt från olika länder, favoritgrönsaker, buskar och träd, allt sådant som trivs i Norrland. Ett äppelträd med 20 olika sorter och flera äppelhäckar. Vårt växthus i engelsk stil med persiko- och aprikosträd samt olika sorters tomater och gurka. Snittblomsodling, en asiatisk hörna, 100-tals pioner och mycket mer. 1 timmes guidning med tips för en lättskött trädgård och bra växter. OM RISK FÖR REGN – ring och kolla. Här vid kusten kan det vara uppehåll. Besök andra datum är möjligt om vi är hemma. Grupper kan boka andra tider.

Efter visningen finns möjlighet att handla ur växtsortimentet. Nu finns fina pionsorter och del andra perenner. Bollpil, vinbärsbuskar mm. På sensommarn finns även buketter.

NYTT FÖR I ÅR: Försäljning av vackra trädgårdsfigurer av betong och gjutgips, tillverkade av konstnär Ing-Marie Seijsing. Bra priser och perfekt present för den som “har allt”.

Inträde 100 kr, barn under 12 år gratis. Halva priset om du vill gå fler gånger under sommaren.
Guidning och kaffe, saft, ingår vid angivna datum.

Hitta: Salsåker 220, Nordingrå.  Ca 5 km från E4, Ullånger, följ skyltar: Monica´s Cottage Garden. Ring vid tveksamhet: 0736-37 22 12.

Vi säljer växter från BillaBloms sortiment. Handla växter går bra att göra utan att betala inträde. Vi har ovanliga pioner och andra perenner mm. Lite trädgårdsdekorationer.  Beskärningsverktyg proffs, praktiska rabattkanter m fl prylar för trädgården.

Trädgården är i naturstil med mjuka linjer och frodiga växter där det alltid finns något fint att se men vi garanterar inte att allt är fint! Det är ingen pedantiskt skött trädgård, utan den är tänkt att vara en plats att må bra av och att ge inspiration för din egen trädgård.

Då trädgården består mest av fleråriga växter förändras den hela sommaren, när olika växter har sin bästa period. Det innebär att flera besök under samma sommar kan vara givande.