Tulpaner under lysrörsljus

De tulpanlökar jag satte i en stor låda i höstas är snart färdiga att skörda. Tveksamt om några blir klara till påsk, jag skulle ha tagit fram lådan ur matkällarn tidigare, men Cypernsemestern gjorde att det blev uppskjutet. Sak samma, man vill väl ha fina blommor efter påsk också. Och nästa vecka ska jag ha föredrag om Blommor från Holland och även visa hur man binder olika tulpanbuketter. Då ska väl mina tulpaner vara klara, så får jag passa på och berätta hur man driver upp egna. Inte för att det är så mycket billigare, utan för att det är så roligt att odla och se något växa och utvecklas.

egenodlade tulpaner till bukett

Under mina lysrörsarmaturer växer det bra. Gamla fabriksarmaturer som mannen fick på ett jobb. Under dessa har jag varje år odlat hundratals plantor i en bred hylla med flera våningar och på vårt gamla köksbord. Armaturerna hänger i kedjor som är lätta att höjdjustera med hjälp av vanliga kökskrokar från Ikea. Vill du också ha en växtbelysning – var då med och tävla här på bloggen om rejäla växtbelysningar sponsrade av Ljusbutiken! En tävling pågår nu fram till söndag och sedan kör en tävling till igång. Läs under fliken “Tävling”.

Växtbelysningen i reglerbar höjd med kedjor