Testa 2 nya tips för att starta upp dahliorna och se mitt galleri från ifjol med 13 sorter!

Redan nu i april är det bra att fördriva dahliorna om du vill ha lång blomning. Speciellt viktigt för oss som bor i norr. Man får många tips från trädgårdsvänner och vännen Berit berättade att hon brukade blötlägga dahliaknölarna en dag innan hon planterar, så får de fort fart. Dahliaknölarna går att spara år från år om man har en sval källare eller ett frostfritt garage. De växer rätt mycket på en sommar och blir till slut stora knölar som knappt ryms i en kruka. Berit berättade att hon brukar plantera dem i kassar. Det låter som två bra idéer!

Dags att börja nu om man vill få stora buketter i sommar!

Jag har många dahliaknölar sparat men vill komplettera med några söta Pompondahlior, som jag nu haft liggande i vatten ett dygn liksom Berit brukar göra. Blommorna blir som små perfekt runda konstverk.

Nu har jag testat att blötlägga dahliaknölar

Senaste somrarna har jag satsat på Dinnerplate-dahlior med jätteblommor. Några är favoriter, fast jag vill ha alla, här gäller inte less is more…här bjuder jag på en färgkavalkad från ifjol.

Jaa, alla dom vill jag ha och några fler sorter var det också. Jag vet att det är snyggast med många av samma, men nu är jag en samlare så… Och dessutom har jag stor trädgård. En del stora knölar kommer jag att dela, blir det någon över kanske du kan komma över knöl till någon fin sort!

3 reaktioner på ”Testa 2 nya tips för att starta upp dahliorna och se mitt galleri från ifjol med 13 sorter!

    1. Ja du tar bara en stark plastkasse som räcker till för dahliaknölen, lägger jord i botten 2 dm och knölen uppepå. Häller på jord och ställer på varm ljus plats. Om jorden du använder är lite fuktig ska du inte vattna något nu. När dahlian har fått några blad kan du vattna försiktigt. Det är lätt att vattna för mycket. När den blivit störreoch jorden torkat upp är det bara att vattna som vanligt. Några hål i botten av kassen är säkrast ifall man någon gång skulle råka ge för mycket vatten. Lycka till!

Kommentarer inaktiverade.