Två stora leveranser till BillaBlom!

På onsdag är det första öppetdagen, vilken tur då att lastbilen kommit idag med nästan 80 lådor med perenner och kryddväxter, jordgubbsplant och allåkerbärsplant. Många av våra egna perenner har knappt tittat upp, jämfört med de som kommit från Värmland. Våren är tidig här, men Värmland är tydligen bra mycket före, då till och med en del av de beställda växterna blommar. Tips på fina perenner ur vårt sortiment: Två olika Trillium: paddskugga vinröd och vit treblad, Heuchera ´Marmalade´ en av de bästa och tåligaste sorterna av alunrot. Bladen skiftar i ceriserosa gulbrunt och orange. I mitten av nästa bild ser du den. Vid trädgårdsvisning brukar folk fråga efter plantor när de ser mina ´Marmalade´så nu finns de att köpa. Av Meconopsis napaulensis, en helt fantastisk bergvallmo, har vi plantor som vi drivit upp med frö från den ovanliga gulrosastrimmiga – bild HÄR, och den vinröda som inte heller går av för hackor.

Leverans av perenner til BillaBlom (1)

Imorgon kommer nästa leverans med mycket frukt- o bärväxter, buskar och annat smått och gott. Blir spännande att se om allt kommer! I slutet av maj kommer mera träd och buskar, och häckplant, men tänk på att häckplanten måste beställas! Även om du vill ha något speciellt. Det känns roligt att få sälja dessa växter som är utvalda för att de är speciellt fina, tåliga och härdiga i Norrland. Funderar du på någon speciell växt är det bara att ringa så tar vi reda på pris och om vi kan beställa den!

Leverans av perenner til BillaBlom (2)

Våra öppettider: Vardagar kl 16-20, Lördagar kl 10-16, Söndagar o röda dagar 12-16 OBS!! vecka 20-21 onsd- sönd, vecka 22-26 alla dagar utom 31/5- då träffas vi på Trädgårdsmässan i Örnsköldsvik!