Vilka läckerbitar – egna frukter och bär!

Inte nu i alla fall behöver jag köpa importerad frukt, när mina frukt och bärsorter mognar eftersom. Jag köpte lite bananer och satsumas, men plockade ur dem ur fruktskålen, mina egna frukter räcker egentligen. De sista av plommonen ´Czar´ är snart i magen – en stor del av 15 liters skörd har gått den vägen – och olika äppelsorter mognar allt eftersom. Mitt äldsta träd har 11 inympade sorter(eller är det 10?). Sju sorter får vi smaka i år.egna frukter från trädgården

I fruktskålen ligger ´Melba´ som vi tycker bäst om av de sju. Stora och saftiga med balans mellan sötma och syrlighet. Vindruvorna ´Zilga´ är precis mogna och päronen ´Suvenirs´ är goda och saftiga redan nu men behöver några dagar till inne i värmen för att bli helt mogna. En hink full plockade jag sist när jag var till trädgården i Nordingrå. Och mer plockar jag under helgen. En stor skål med  söta sibiriska björnbär är inte heller dumt att ha.

Plommon Czar vindruva zilga päron suvenirs

Både päronet, zon 5 och björnbäret, zon 6 är lättodlade sorter som hittats i Ryssland. Vill du läsa mer om björnbär, skriv in ordet i sökrutan uppe till höger (den med förstoringsglaset) och tryck på Enter-tangenten, så kommer tidigare inlägg fram. Bägge finns numera att köpa – inte överallt men åtminstone hos BillaBlom till våren.  Vill du vara säker på att få tag i dem så går det bra att reservera redan nu som en del redan gjort. Även familjeäppelträd finns att reservera. Nytt för 2015 är äppelträd med så mycket som 5 sorter! Ännu fler sorter går att beställa om du är snabb! Telefonnummer och mailadress finns under fliken “Kontakt”.Päron Suvenirs många och stora (1)