Vilken kul annorlunda blomma – fallskärmsranka

Jag föll direkt för fallskärmsrankan, Ceropegia sandersonii. Utan betänketid köpte jag den direkt. För mig var den helt ny, men har visat sig vara en väldigt lättskött slingerväxt. Det kan man ju gissa av de tjocka bladen som håller vatten. Jag läser om blomman i ett forum att den tål ojämn vattning och full sol men funkar även i andra lägen. Den ska gå lätt att rota och blommar länge.

Fallskärmsranka

Sedan i höstas har den stått i västerfönster och när det blev trångt flyttade jag den till norrfönster med väldigt lite ljus. Och då börjar den blomma för fullt! Mycket säregna blommor och den kallas ibland “Sherlock Holmes pipe”.

Fallskärmsrankan slingrar sig runt sitt stöd

Vilken läcker grön teckning när man tittar nära!

Gröna blommor gillar jag!

Blomman är nästan lite monsteraktig. Som en ödla i blomsterskrud, färdig att gå till attack! Men gröna blommor är ju så fräscha och snygga! Speciellt när man längtar efter vår tar ögonen in allt vårgrönt!

Fallskärmsrankan med sina gap ser lite skräckinjagande ut

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Vilken kul annorlunda blomma – fallskärmsranka

  1. Monica Johannesson

    Jag har haft en några år nu.Den är på altanen på sommaren,om det är riktig värme får den många fröskidor som exploderar.De ser ut som ullbollar.
    Titta in o upp i skärmen så ser det ut som en spindel,jag älskar denna växt

    1. Monica Söderström

      Tydlingen många som har fallskärmsrankan, tänk att jag inte upptäckt den förut. Jag ska kolla efter ullbollarna. Tack för tipsen!

Kommentarer inaktiverade.