Zonknäckaren Bitte i Trädgård Norr

Jag har just korrekturläst andra artikeln om Bittes trädgård i Örnsköldsvik. Den kommer i Trädgård Norr i slutet av mars. Jag berättar bland annat om flera växter som inte brukar klara sig i våra trakter, men blir stora och fina hos Bitte, bland annat en japansk lönn, högre än henne själv! Man ska våga prova allt möjligt, tycker hon. En del bilder blev över så jag bjuder på denna tjusiga asiatiska lilja. Den liknar mer tigerlilja men i det vedertagna växtregistret SKUD är den asiatisk. En sådan där “vill ha”!

Asiatisk lilja ´Pink Flavour´ klarar sig utan problem i zon 5

 

2 reaktioner på ”Zonknäckaren Bitte i Trädgård Norr

 1. Vilken vacker lilja – den skall jag hålla utkik efter !
  Vilken tur att det finns änglar som vakar över oss – är du helt återställd nu ?
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  1. Monica Söderström

   Ja visst är det tur, och tur hade jag som är på benen. Jag får avstå en del men är igång för det mesta. Och så måste jag träna mycket på gym, men när det blivit en vana är det också kul. Och får jag bara hålla på i trädgården känns det bra. Tack för omtanken. Kram!

Kommentarer inaktiverade.