Adventsstämningen är fixad – snön kommer enligt beställning!

Nordanvinden viner runt knutarna och lite snö har det kommit. Imorgon hoppas vi på mer så det blir riktigt vitt och mysigt. Då behövs det inte så mycket adventspynt för att få stämning. Men alla stjärnor ska upp och ute blir det någon ljusslinga. Stjärnorna är så fina, de skulle kunna få hänga uppe till påska, men elljusstakarna vill jag nästan slänga ut dan efter jul.

En del pyntning sparar vi till julen – dels brukar vi inte hinna pynta allt till advent, dels vill man ha nåt kvar. Hemma hos pappa och mamma i Nordingrå sattes elljusstaken (den enda) upp strax före julafton. Då blev det riktig julkänsla.

Den här enkla kransen har jag i alla fall fått upp. Jag har bundit den med nobilisgran och gulgröna skott från en fin tuja jag har i trädgården. Det är så mycket rött ändå i jultid och det gulgröna blir så fint mot min blåa dörr! Sedan gillar jag ju gulgrönt. Året runt!

Kransar passar vid många tillfällen – nyår till exempel:

Nyårskrans

På floristutbildningen har vi bundit mängder av kransar för julmarknaderna. Här kanske du hittar någon idé! I nästa inlägg visar jag hur du enkelt binder en egen krans.

Adventsinspiration

2 reaktioner på ”Adventsstämningen är fixad – snön kommer enligt beställning!

    1. Monica Söderström

      Svar sent omsider. Det har varit intensivt med prov och uppgifter på utbildningen så bloggen kom på sidan. Men nu ska jag igång igen. Vi hörs!

Kommentarer inaktiverade.