Åter hemma med allt möjligt i bagaget

Nu är vi hemma igen efter vår weekendutflykt till “södern”. Vår yngste boende i Halmstad fick besök och vi hann förstås med Ullared. Så då har man varit där…

Mycket, billigt och bra, men rörigt och mycket folk. Bilen var trång på hemvägen idag, ska jag erkänna, men det berodde också på att fem stora kartonger med krukor stoppades in. Nja, ur den femte fick vi plocka fram innehållet och stoppa in lite här och var.

Ullared

På söndagen ville sonen med sambo åka till IKEA i Helsingborg, så vad gjorde jag? Jo, hittade en grossist med barrotade rosor, så då blev en stor säck full med sådana också i bilen! Ett antal fina, härdiga sorter som det är meningen ska säljas hos BillaBlom. Till exempel av den kanadensiska ´Louise Bugnet´ blev det häckplant – tänk en rosenhäck som blommar hela sommaren OCH klarar vintern! Dessutom inte mycket taggar heller!

Louise Bugnet

´Marguerite Hilling´, Rosa moyesii, är en släkting till vitblommande Nevada, likaså härdig. Så här fin brukar den vara i min trädgård. Den blommar överdådigt i början av juli, men återkommer med blommor i mindre mängd under resten av sommaren. Behöver ingen vintertäckning och trivs i västerläge.

Marguerite Hilling Rosa moyesii

Våren hade inte kommit långt i Halmstad, det var snöfritt men annars kändes inte Norrland så långt efter. Inga vårblommor heller, men nästa gång i slutet av maj när sonen tar examen räknar jag med en blommig, vacker stad. Vi fick kika in där han jobbar extra som PT. Han är tredje från vänster i nedersta raden.

Kristian PT

Angående bilen ska jag berätta, att det alltid ryms mer. I Sundsvall skaffade jag mer snittblommor för vår bukettförsäljning. En avlång kartong i rätt storlek var precis vad som gick in! Sötaste kvistrosorna hittade jag, små ljusljusrosa i knippen.