Rädda övervattnade blommor

När vi var borta i fem dagar fick växter och plantor klarar sig själva. Orkidéerna klarar sig i veckor om det behövs, men mina fina primulor ´Suze`som står i källarfönstret i väntan på att komma ut i trädgården, klarar inte att torka ut. Så de fick extra vatten i sin skål. Men inte ens primulor klarar att stå i vatten, så nu är de ingen vacker syn. Istället försöker jag rädda dem med att ta dem ur krukan och ställa på en tidning som suger åt sig vattnet. Sedan blir det omplantering och så att hålla sig hemma…

HÄR finns en bild på hur fina de varit.

Rädda övervattnade blommor

De fuchsior som stått mörkt och avbladade i matkällaren är också lätta att ta död på med för mycket vatten. Det vet jag tyvärr av erfarenhet. Nu gäller att vänta med vattning tills det kommer små gröna skott. Tills dess får jag bara duscha kvistarna. Om du tittar noga på bilden ser du lite smått grönt, så nu kan jag vattna lite, lite. Förklaringen är att en planta utan blad inte kan dra upp och förbruka vatten ur jorden, så då ruttnar rötterna. Dessutom är fuchsior speciellt känsliga för kall och blöt jord.

Övervintrad fuchsia

De flesta fuchsior har växt mer eller mindre hela vintern, då de stått i ljust och svalt fönster, på det sättet lyckas jag bäst.