Att ta upp en båt

Idag tog vi upp båten, då känns som att sommarn är slut, fast det är varma soliga dagar. Lite vemodigt , men snart kan höststormen komma och ta båten. Ja, det har hänt en gång och det räcker! Att backa med släp är inte lätt men jag lyckades få båtvagnen någorlunda på plats. Vid trädgårdsutbildningen på Nordvik fick vi lära oss att backa med släp, men det är länge sedan och därefter kom trafikolyckan då jag bröt nacken, så då var det inget bra läge att vrida på nacken. Så jag är nöjd med någorlunda.

Båtupptagning

På en maskinkörningstimme blev vi tilldelade varsin traktor med släp och så var det bara att försöka tills det gick. Det är få som verkligen kan förklara hur man gör – den som kan själv, kan sällan förklara. Min lärare fick sig en åthutning när han vid ett annat tillfälle började dra i min ratt i stället för att förklara. Sånt har hänt förr…Jo, det var annars en mycket bra lärare. Jag har “knäckt koden” och skulle faktiskt kunna förklara, fast jag nu inte är så duktig på att backa med varken släpvagn eller båtvagn. Det en sak att kunna något, en annan sak att lära någon annan!