Auberginegratäng med rostad dahliaknöl!

Nu är de rostade dahliaknölarna testade! De smakade olika beroende på sort, någon liknade palsternacka, men krispigare konsistens. Jag lyckades också få min man att smaka, som tyckte de inte smakade så starkt – men annorlunda. Så då är det provat, känns inte som någon orsak att upprepa det. Auberginegratängen däremot, som var huvudrätt blir det fler gånger.

 

Jag stekte köttfärs som kokades ihop med passerade tomater, krossade tomater med chili, tomatpuré, torkade vitlöksskivor, svartpeppar och salt. Under tiden skivade jag auberginen och saltade. När saltet dragit ut vätskan torkade jag skivorna med hushållspapper och stekte i smör. Allt varvades i en form tillsammans med ostkuber. Ovanpå ostskivor och oregano.

En nyttig rätt som innehåller lite kolhydrater.