Tävla om dahlian Carribean Fantasy – för er i Övikstrakten

Den är vit med röda flammor och gult i  mitten. Ifjol blev min Carribean Fantasy 2 m hög, och knölen så stor att när den skulle in för vinterförvaring behövde jag en kasserad 20-literskastrull för att rymma den! Jag har börjat med att förvara mina dahlior i sand, så klarar de vintern bra stående i matkällarn. Lite vatten någon enstaka gång. Till påsk tog jag fram dem i värmen och vattnade lite så började de skjuta skott. Denna stora dahliaknöl har jag delat ett antal gånger för att få in i krukor för pådrivning. En stor knöl jag har över, lottar jag ut nu. Läs i menyn under “Tävling” .Sluttid torsd 26/4 kl 22.

2 reaktioner på ”Tävla om dahlian Carribean Fantasy – för er i Övikstrakten

  1. Hej Monica,
    Ville bara tala om för dig att Dahlian som jag vann har visat livstecken. Satte den i kruka som står på min altan. I går upptäckte jag att den börjat skjuta sig upp ur jorden. Härligt att se att det kan finnas liv i roten som såg så död ut före planteringen:)

    // Ann-Sofie

Kommentarer inaktiverade.