Blommande fruktträd och glada tulpaner firar in sommaren!

Sommarn är här på riktigt med värme och härlig blomning. Plommonträdet är ett av de första fruktträden att blomma. Det riktigt svämmar över av blommor och flygfäna rumlar lyckligt runt i pollenet. Bigarråträdens blommor påminner om tidiga läckra frukter som måste skyddas för fåglarna. Päron och äpple är i startgroparna.

Plommonträdet lyser i sommarkvällen

Plommonblommorna doftar faktiskt, eftersom de är så många känns doften tydligt. Det torde flygfäna också känna. Nu är det ljuvliga tider!

Plommonblom ´Sinnikka´

Denna sort ger små plommon, speciellt när de är många, så i år ska jag fara fram med saxen och gallra.

Viktig pollinatör som ser till att vi får mat!

Under ena plommonträdet börjar det bli som jag tänkt, med underplantering istället för gräs. Förgätmigej i olika färger är så vackert men de sprider sig för mycket. Så jag tänkte de kan få bo här, med klippt gräsmatta runtom så de inte till slut tar över hela trädgården. Det låga är gul fetknopp som jag tagit i naturen, den blommar fint längre fram. Dessutom kryper penningblad runt här och revsuga med rödtonade blad. Allt sådant som måste begränsas. Som kant runtom har jag här vår Herculeskant från Garden Edge. Mycket praktisk och finns att köpa hos BillaBlom.

Perennplantering under fruktträd. Det mörka på stammen är tjära som jag tänkte skulle hindra frostfjäril att krypa upp.

Mina äppelhäckar är så pass nya att de blommar inte än, men det finns plats för många tulpaner. Jag köpte Darwin-mix, för att Darwin-tulpaner lättare återkommer år efter år. Visst kan det var kul ibland med mixade färger, som en påse blandat godis! Om äppelhäckarna ska jag berätta mer en annan gång. Tänk när de börjar blomma om något år!

En reaktion på ”Blommande fruktträd och glada tulpaner firar in sommaren!

Kommentarer inaktiverade.