Härliga pioner på gång – redan bladen är vackra och blomningen drömmer vi om!

Pionblommor är bland det vackraste man kan se. Nu sväller knopparna och fler pioner har vuxit på sig, så jag ska få mycket blomning i år. Den ovanliga luktpionen ´Purple Spider´ ger sin första knopp. Jag har inte sett den i verkligheten än, men fick låna bilder från en pionentusiast på Facebook. Det är Susanna från Stockholm som njuter av sin pion. Den sägs bli 110 cm hög men tycks på bilden vara ännu kraftigare.

Luktpion ´Purple Spider´
´Purple Spider´ tuff pion med ovanlig form

Här hos mig finns några tjocka knoppar på min nya ljusgula ´Sunny Girl´. Den har jag odlat i kruka tills nu, annars hade den inte varit så här tidig. Som vanligt väntar jag till hösten med plantering. Blommorna sätter jag i vas, så plantan slipper försörja dem utan växer istället och laddar för flera år.

Snart blommar ´Sunny Girl´!

Pioner har också vackra blad, speciellt nu i början på säsongen lyser de i olika röda och gröna nyanser. stadiga och knubbiga lovar de en härlig blomning.

Nu ser vi fram emot pionbilder i massor. Många av dem kommer på Instagram på följ mig gärna där också!

En reaktion på ”Härliga pioner på gång – redan bladen är vackra och blomningen drömmer vi om!

Kommentarer inaktiverade.