Brudblommor av annorlunda slag

Vilken vacker ros – fast den är inte riktigt äkta! Glamelieros kallas den och består av många kronblad som limmas fast vid en mittenros.

Här ser du hur kronbladen limmats fast med smältlim. Rätt många rosor får offra sina kronblad och ett pilligt göra är det. Den färdiga glamelierosen blir inte billig!

En brudbukett behöver inte se ut som vanligt. Den här består av en stram bukett ljusa nejlikor som pyntats med smårosor och deras knoppar.

Undersidan

 

De renplockade stjälkarna bildar ett snyggt mönster

 

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Brudblommor av annorlunda slag

  1. Mycket tjusigt – även om jag kanske tycker att det blir en aning för stelt. Men sen beror det ju också på vad man har för klänning!
    Det är rätt kul att det här med överdådiga bröllop – och kläder och buketter och fest – har kommit tillbaka. När jag gifte mig fick prästen övertala oss sista halvtimmen att gifta oss i kyrkan, vi hade nämligen valt sakristian…men så var det på 60-talet!

    1. Monica Söderström

      Ja tänk vad tiderna förändras! Men allt kommer igen förr eller senare. Men klart jag tycker att kyrkbröllop är härligt. I “mitt förra liv” var jag kyrkomusiker bl a, vid vigsel fick man spela de häftigaste styckena och med fulla spjäll!

Kommentarer inaktiverade.