Budgettips – inte många tulpaner behövs!

En glasskål med vatten, några tulpaner, några ginstkvistar, stenar, pärlor, färgad stenkross eller vad man hittar i gömmorna blir en bordsdekoration. Jag hade tur att finna en stor spelkula i glas som låg kvar efter barnen. Klart det är fint med en bukett med 25 tulpaner, men med små medel kommer man långt! Själva blomhuvudet kommer inte att ruttna i vattnet för lökväxter söker sig alltid mot ljuset, så blomman kommer att sticka upp lite. Effektfullt, tycker jag!

Tulpaner i glasskål

Så här liggande i vatten håller ginsten bättre än i bukett, då de hårda stjälkarna har svårt att dra vatten. Den är så fin ihop med tulpaner, men hårda stjälkar ska sättas i varmt vatten och det passar inte tulpaner, då slår de ut för fort. Underbart är kort som Povel Ramel sjöng…

Men det jag gjorde förra helgen i glasskålen med lock, har hållit tills nu. Så idag var det dags för nytt innehåll. Jag har legat i frossa en stor del av dagen så en så här enkel uppgift passade. Bokföringen jag skulle göra idag, slapp jag. Fast jobbet finns kvar…aj,aj!