Vad tycker du om påskens retrofärger hos Indiska?

Bild: Indiska

Nu kommer snart de nya påskprylarna i butikerna. Indiska har i år verkligt retrostil. För mig som varit med ett tag, ger det blandade känslor. När jag var liten bodde farfar och farmor på övervåningen hemma hos oss och jag minns hur farfar målade sina köksmöbler och en byrå i mintgrönt. Ja färgburken användes väl upp så långt den räckte. Det måste vara mer än 50 år sedan och jag var i 10-årsåldern. Efter ett tag tyckte jag att mintgrönt var det fulaste man kunde tänka sig och på 70-talet målade jag om alla möblerna som stod kvar. På stolsryggarna blev det en stor blomma a´ la Marimekko. Marimekkos mönster har nu varit inne länge, men mintgrönt har varit svårt. Men vill man ha nåt nytt handlar det oftast att återvända till något gammalt.

På mitt förra jobb beställde jag hem blommor för en fest och istället för limegrönt blåbärsris fick jag mintgrönt. Rätt mycket var det också! Den kalla färgen passade inte in i det jag tänkt så jag erbjöd personalen att ta med hem, men ingen ville ha. Nej,  fy för mintgrönt, var det då! Det är nog 7 år sedan, så låt oss se nu om Indiska lyckas med sitt mintgröna! Gillar du mintgrönt?

Kolla duken! Det känns som att man är tillbaka på 60-talet! Bild: Indiska