“De kallar mig pelargonfjolla” sa han

Så sa Lasse Anrell, känd sportjournalist och krönikör. När jag fixade med mina pelargoner idag kom jag att tänka på hans pelargonbok. Skriven av en tuff kille som blev fångad av pelargonerna. Jag tänkte på hans råd om att man inte alls ska beskära dem, där jag precis tagit fram min största från vinterförvaringen och tänkte rensa blad och klippa. Jo, det blir nog fint med en stor buske. Ett annat råd från Lasse, är att fläska på. Bara en pelargon tycker han är tråkig – en massrörelse ska det vara. Nu är frågan om jag ska lyda Lasse och inte beskära? Lite kanske ändå, så det blir balans. Finns någon som vill byta sticklingar kanske?

Rosenpelargon ´Bornholm´ från vinterförvaringen

Jag gillar ju inte pelargoner, troligen för att de inte verkar gilla mig lika bra som de gillar Lasse och andra pelargonfantaster. Men vissa sorter är onekligen fina och då gillar jag den här  rosenpelargonen ´Bornholm´ med varigerade blad och mörkröda blommor som ser ut att vara sammansatta av smårosor. Jo nog finns det fler fina, en stjärnpelargon hade jag en gång, men den trivdes väl inte med mig. Tulpanpelargon vore också kul att ha. Men jag har i alla fall babyrosa kaktuspelargon, den kan du se HÄR och du får också tips för förökningen. Och ´Appleblossom´ är också fin, enda felet är att de inte verkar gilla mig fullt ut…

Rosenpelargon ´Appleblossom

Den som vill ha en stunds underhållning tycker jag ska läsa Lasse Anrells bok Tankar om pelargoner. Finns knappast att köpa nu, men kolla på biblioteket. En hel del goda råd får du också.

3 reaktioner på ”“De kallar mig pelargonfjolla” sa han

  1. Ann-Kristin

    Nog är det svårt att inte ansa dem alls – man måste nog ha en jättestor glasversnda i så fall. Men Apoleblossom och Mårbacka de växer hejlöst ändå. De röda blommar redan i gsragefönstret så mär de borde sommarblomma behlver de börja om.

  2. Jag tillhör de som gillar pelargoner.
    Detta inlägg gav mej en påminelse om att jag behöver gå ut i växthuset och ordna med dem lite och ge dem lite uppmärksamhet och kärlek.
    Ha en fin dag!

Kommentarer inaktiverade.