De svider men bara att klippa in

Den fina minikiwin visar verkligen att den är en lian. Tills jag hittar ett ställe där den kan få bre ut sig måste jag kapa bort mycket. Den har så otroligt vackra blad och har blommat massor i år. Insekter som pollinerade såg jag att det fanns, men ändå ramlar alla fruktämnen av. Än har jag inte fått några kiwi att smaka. De lär vara ännu godare än de stora vi köper. Någon läsare som vet vad det beror på? Till saken hör att min sort ´Dr Szymanowski´ är självfertil, så det ska inte behövas någon hansort.

Minikiwi med grönvitrosa blad

Bredvid minikiwin står rosorna och försöker få lite sol. Den mörkröda är en favorit – `Hope for Humanity´. Kanadensisk, rotäkta och härdig. HÄR kan du läsa tidigare inlägg om den. Bakom vid väggen blommar ´William Baffin´, den allra härdigaste klängrosen. Fin  den också och härdig till zon 6-7! Tänk vad mycket det finns som vi kan plantera här i norr! Jag ska försöka få hem `William Baffin´ i höst till BillaBlom. I så fall kommer den att finnas till salu från början av augusti. Och du vet väl att det går utmärkt att plantera på hösten!

Ros Hope for Humanity och Wiliam Baffin