Dekorera ett paket med blommor

Under helgerna har vi hunnit träffa vänner och då vill man gärna ha något med sig. En enkel chokladask kan bli en personlig present med lite blommor och pynt. Det blir helt enkelt en liten bukett på paketet, och bara fantasin sätter gränser. Chokladasken slog jag in i svart papper – det väljer man förstås utifrån vilka blommor man tänker pynta med. Jag hade rödlila nejlikor och rosa band så då blev det tufft med svart papper. Enklast är att fästa buketten utan vatten, men denna gång använde jag ett sådant vattenrör man ibland får snittorkidéer i. Bra att ta vara på sådant man kan få användning för.

Paketdekoration-2

Jag virade först på vitt ogenomskinligt band som jag fäste med några klickar smältlim (hur skulle en florist klara sig utan limpistol?)och sedan ett rosa organzaband och virade runt lite lila metalltråd. De gröna stråna med pärlor påträdda är björngräs som är lätt att böja och det gröna rufset är min favoritborstnejlika ´Green Twist´ som jag plockade ur en bukett jag haft sedan före jul. Den här borstnejlikan är otroligt hållbar!

Paketdekoration 2

Blommorna med pynt valde jag i ungefär samma färgskala, men med kontraster i former. Det flikiga gröna bladet kom från min krukväxt `Philodendron`, en tålig grön krukväxt som blir stor och inte behöver mycket ljus. Bladen är hållbara och finns ibland att köpa i blomsterbutiker. En glittrig julkula och ett fejkbjörnbär tog igen dekorationens färger. Visst var det ovanliga nejlikor med ljus skiftning inunder kronbladen! Hela buketten fäste jag i paketet med – naturligtvis! – smältlim under hela röret.

nejlika i rödlila och vitt

 

4 reaktioner på ”Dekorera ett paket med blommor

Kommentarer inaktiverade.