Designkursens sista kväll

Vår sista kväll blev det inte bara ritningar och färgcirklar på bordet, utan också ett smarrigt fika från en av deltagarna, även förra gången var det gofika! Också i år en trevlig grupp som hjälpt varann med uppmuntran och tips.

Trädgårdsdesignkursens avslutning

Jag har gett lite hemläxa den här omgången så vi har hunnit riktigt mycket. Många fina skisser och en del ritningar till och med i skala. För första gången på denna kurs hann vi också med att designa en rabatt och alla har visat upp sina varianter på whiteboarden. Man kan lära mycket av varann.

Eva visar sin fina trädgård, Hon brukar också ha visning irl sommartid

De två viktigaste nycklarna till en bra design jag tipsade om, var
1. Att alltid ha dominans, att ha mest av något som är vackrast, eller satsa på något iögonfallande – en solist helt enkelt. Och övriga växter får vara komplement och kontrast.
2. Att använda tredjedelsprincipen – inte placera solisten – det mest iögonfallande i mitten, utan att tänka sig ytan som i tre delar och placera solisten en tredejdel in från sidan. Så tänker man också ofta i ett fotografi.

Nästa kurskväll blir det ympning av äppelträd, alla deltagare får skapa två egna äppelträd och ta hem. Vi använder ett nytt rotsystem, P60, att ympa på, som ger träd max 4 m höga och är så härdiga att man kan våga pröva sådana sorter som annars bara klarar sig söderut. P22 har jag också fått hem, som är lika härdiga men blir små miniträd, 2 m höga. Funkar bra på balkong och blir så gulligt i en rabatt. Mer info under fliken Trädgårdskurser längst upp. Platser finns kvar och även material.