Dopklänningen hängdes undan för tredje gången

Tredje barnbarnet döptes för några veckor sedan, en glad liten parvel. Klänningen är nu tvättad och undanhängd tills den behövs igen, vem vet när? Vad kul att den använts av alla barnbarnen!

Glad nydöpt parvel

Storebror hällde upp dopvattnet med stort allvar och god hjälp av en av faddrarna.

Storebror häller upp dopvattnet

Jag sydde klänningen för sju år sedan till första barnbarnet. Hade hittat en fin bild i en tidning och sökte med ljus och lykta i typ hela Norrland efter både mönstret och ett fint spetstyg, men fann det till slut på Bjästaboden, bara två mil härifrån. Exakt rätt mönster och det finaste spetstyg jag kan tänka mig och duchesse till innerklänningen.

Dopklänningen (2)redJag minns att klänningen blev klar i sista stund. Ganska typiskt, det man känner sig klara vågar man skjuta upp länge. Min syster berättade en gång att precis så var det med mamma. Hon sydde alltid en ny klänning åt mig till examensdagen och den klänningen blev klar natten före.

Visst är det vacker spets, lagom utsirad, tycker jag! Om andan faller på någon gång ska jag brodera de döptas namn på innerklänningen.

Dopklänningen (1)red

Och så åkte klänningen in i garderoben igen!

Dopklänningen (3)red

 


 

2 reaktioner på ”Dopklänningen hängdes undan för tredje gången

  1. Vilken vacker dopklänning! Vi har en i familjen. Mycket gammal med alla döpta barns namn broderat på. Kommer inte ihåg vem som hade den sist. Jag har ett barnbarn, men han är inte döpt, så den kom inte till användning då.

Kommentarer inaktiverade.