Bordsdekoration till höstens stora fest

Fars dag är det tillfälle då familjen sammanstrålar, alla som finns i närheten i alla fall. Mannen med maskinerna fixar middagen och jag gör bordsdekorationer. Några köpta småpumpor och tre chrysskvistar kompletteras av de löv i olika färger jag pressade tidigare i höst. HÄR kan du läsa om det. En bukett höstorange spirea lyckades jag konservera i glycerol så den räckte långt som utfyllnad och mellanstick.

Bordsdekoration på höstens stora fest (2)

Fyra blockljus fäste jag med oasisfix på mina svarta gamla krukfat jag brukar ha under blomkrukor – att de har lite skavanker kommer inte att märkas. Dessutom fäste jag oasishållare med oasisfix och satte på små blötlagda oasisbitar.

Fästa ljus med oasisfix

Därefter täckte jag oasisen med ett par, tre chryssblommor, några pressade höstblad, och några gröna blad från en överblommad krukväxt. Några orange pärlnålar som dekoration. Tillsammans med pumporna ställde jag ljusen i ojämn zickzack i mitten av bordet och fyllde upp med fler pressade blad, mossiga kvistar och några ljusbruna grankottar.

Bordsdekoration på höstens stora fest (3)

Av de tre chrysskvistarna hade jag fortfarande så många blomhuvuden kvar att det räckte till en oasiskrans kompletterat med röda småäpplen, torra spireakvistar och fler gröna krukväxtblad.

Bordsdekoration på höstens stora fest (1)

Oasiskransen fick smycka bardisken där vi brukar servera maten. Så…festen kan börja. Huvudrätt: fläskfile´gryta med curry och efterrrätt vit chokladmousse med bär. HÄR finns receptet till efterrätten.