Dukning i silver och lila/rosa passar på nyårsbordet

Bordsdekoration till nyår bröllop eller fest

Några idéer från bröllopsdukningen vi gjorde på skolan passar fint även på nyår. En remsa cellofan längs mitten av hela bordet glittrade tillsammans med ledljusslingorna. Cellofanet skrövlades ihop för att reflektera mer och ge den silvriga känslan vi ville ha och under allt låg ett vitt tyg. I låga flytskålar med rosa småsten la vi en avskuren germini, silvriga kvistar och några alströmeriaklockor per skål. Böjda texasgräs i slingor för att binda ihop allt. Silverljusstakar och gröna ljus matchade.

Nyårsdukning

Förutom själva dukningen hade vi ju förstås brudbukett, tärnbukett och corsage, vilket inte är aktuellt till en vanlig nyårsfest, men de maffiga blomsterdekorationerna med liljor i färgtemat skulle sitta fint exempelvis direkt innanför ytterdörren. Om man vill kosta på sig så mycket förstås! Annars kan du bara se och njuta av bilderna.

Liljor orientaliska doftande snittblommor

Allt detta gjorde AnnaKarin, Ellinor och jag själv som ett grupparbete strax före jul under bröllopstemaveckan på floristutbildningen. Vi fick oss tilldelat massor av läckra blommor i lila och rosa, men till att började kändes uppgiften väldigt svår. Slutresultatet tycker jag ändå att vi får känna oss nöjda med!