Vinterträd för inomhusbruk!

Jag började före jul och nu är det klart! Först sågade jag till en fin rönngren som jag gjöt fast i en kruka med betong. Jag hade en vanlig planteringskruka med hål i botten så då fick jag fodra med en plastpåse innan jag hällde i betongen. Planteringskrukan har jag satt i en vit matt ytterkruka som matchar dekorationen.  Betongen var egentligen nåt gammalt murbruk vi hade över, så det tog flera dygn att torka. Under tiden hängde grenen fixerad med ett snöre i en skåplucka. Innan ytan torkat la jag på lite marmorkross som dekoration.

Gör ett vinterträd av en mossboll och en trädgren

Kronan gjorde jag av en boll ihopknycklat tidningspapper med en plastpåse utanpå. Plastpåsens öppning stängdes inte helt för att där sedan kunna trä in trädets stam. Utanpå plastpåsen virade jag fast mossa på samma sätt som med mossbollarna. Klicka här får du se dem. Den gröna sytråden jag använde snurrade jag upp på en mindre trådrulle så det blev lätthanterligt. När bollen var klar gjorde jag en smal och djup grop i pappersklumpen där plastpåsen var öppen, och tryckte sedan fast kronan på trädstammen. Nu stack det ut lite plastpåse undertill – bara att klippa bort!

Så var det dags för det roliga – dekorationen! Jag valde vitt och silver då det passar bättre än rött nu när julen snart är över, och trädet kan stå kvar till långt fram på våren om jag vill.

Dekoration av ulltråd, grov silvrig metalltråd, builliontråd och silvriga blad

Det blev silvriga blad fastvirade med den fina builliontråden, sedan grov silvertråd som är lätt att böja, några vita pärlnålar och som krona på verket, en grov lurvig ulltråd som kontrast mot det blanka. Vinterhalsduken på! I krukan la jag mossa och några vita stenar och glaskross. Alla dessa dekorationer finns att köpa i de flesta blomsterbutiker. Inte så billiga men går att återanvända många gånger. Och det här trädet står sig i många år, skulle mossan blekna går den ju att byta ut.

3 reaktioner på ”Vinterträd för inomhusbruk!

    1. Monica Söderström

      Ja det vill man ju – att alla ska ha kul, speciellt barnen. Lycka till med trädet då! Jag tänker mig att till påsk går det att pynta om till nåt annat kul. Ja just det kul var ordet för dagen! ha det bra
      Monica

Kommentarer inaktiverade.