En doft av smultron

Nog är doften av smultron lika härlig som smaken. I väntan på de mogna smultronen har jag gått och snusat på smultronschersminen Philadelphus ‘Mont Blanc’ som stått i BillaBloms växtsortiment. Nu är den sista såld, så jag får vänta tills min egen i trädgården slagit ut. Otroligt att den doftar exakt som smultron!

Smultronblommor

Busken är en av de bäst härdiga schersminerna och klarar sig i zon 5. Den är också lättplacerad då den inte blir mer än 1-1,5 m hög. Dessutom har den väldigt vackra ljusgröna blad och trivs i lerig jord. Bästa placeringen är nära uteplatsen eller längs vägen till ingången, om du vill snusa på doften ofta. Ja den här busken borde finnas i varje trädgård, bäst att beställa hem fler…

Smultronschersmin ´Mont Blanc´ (2)

Nya inlägg kommer, massor finns att skriva om nu, vi ses imorgon!

 

3 reaktioner på ”En doft av smultron

  1. Anonym

    Mm, ‘Mont Blanc’ är verkligen fin och doftar så underbart. Jag har haft min buske i 5-6 år nu, dock har jag bara fått njutit av blomning typ 2 gånger. Antar att den står lite för skuggigt till. Men i år ser den ut att blomma. Härdigheten brukar ju skrivas som du säger, zon 5, min trädgård är närmare zon 6. Ett skyddande snötäcke vintertid tror jag gör susen för härdigheten, precis som för mkt annat.

  2. I år har vi ingen visning beroende på det här med förvandlingen av “yttertomt” till “park” samt poolbygge. Så trädgården är lite eftersatt i år, men det är klart att en liten privat visning kan man ju alltid ha. *fniss*
    Däremot inte under helgen, för då är vi upptagna. Så om du/ni vill komma och det passar på måndag så är det OK. Maila och bekräfta eller ring 241123 på söndag eftermiddag.
    KRAM
    Susie

Kommentarer inaktiverade.