En glamelieros över – vem vill vinna den?

Inte hann jag göra glamelierosen igår. Om du minns menyn jag planerat förstår du att tiden gick åt ändå. Istället blev det ett gäng små glasvaser och flaskor med vit alströmeria och lila prärieklocka på bordet. Till det tre glasljusstakar med vita ljus och den stora ljusbrickan i vitt och grönt. Nu vill man ha bort det röda och se fram mot ljuset. Idag gjorde jag i alla fall min jätteros, det behövs ju bordsdekoration fler dagar. De tjugo rosorna räckte till en extra glamelieros, fast mindre. Så då ger jag bort den imorgon 2 januari 2016 till den som kan hämta. Skicka bara ett mail till info@gladigront.se, så drar jag lott.När fem personer har mailat drar jag för hållbarheten är inte lång på en sådan här ros.
Göra glamelieros 3

En glamelieros ser avancerad ut men är inte så svår, fast att få den jämn kan vara svårt, men nog blir det rätt fint ändå. För en vecka sedan köpte jag tjugo billiga rosor på Lidl. Stora dyra rosor blir förstås finare men det här duger också. De har stått i matkällaren och slagit ut lagom, men det går också att använda nyköpta. Först plockade jag bort kronbladen förutom de innersta som är för små. La stora för sig och mindre för sig. Sprejade kronbladen med vatten med en blomspruta och la över en cellofan.

Göra glamelieros

Jag valde en mittenros med stadig stjälk, plockade bort några kronblad och hängde rosen upp och ner. Så var det bara att limma dit kronbladen ett och ett med hjälp av limpistolen. Ungefär en timme tog det att göra den stora rosen. Konsten är att inte rosen blir för toppig eller rent av konkav. Man får titta inunder ofta. Några av de gröna rosbladen limmade jag dit allra sist. Om man vill kan man göra undersidan finare med tätt med gröna blad som man limmar dit eller fäster med pärlnålar. Den stora glamelierosen ska jag lägga på ett fat så då spelar undersidan ingen roll.

Göra glamelieros 2

Nu ligger rosorna i matkällaren sprejade under en cellofan tills imorgon. När jag tar fram min stora ros sprejar jag den och till kvällen åker den till källaren igen så får jag njuta längre av den. Och den mindre blir det spännande att se vem som får hämta!

 

 

 

3 reaktioner på ”En glamelieros över – vem vill vinna den?

  1. gunilla

    Oj va fin fint Tusen tack för alla tips du har lämnat under 2015 man blir så inspirerad o glad och pyssliger

    1. Monica Söderström

      Tack vad kul att du uppskattar bloggen! Ibland funderar jag på om jag ska fortsätta, så det behövs lite pushning!

Kommentarer inaktiverade.