Nyårsdekorationen med rosor av kaffefilter äntligen klar!

Det var krångligare än jag trodde. Mina fina vita rosor av kaffefilter blev så bossiga av den torra mossan, så det blev till att göra om flera gånger. En annan gång är det säkert bättre med fuktig mossa som håller ihop bättre och fukttåliga rosor, men nu är det i alla fall klart för denna gång. HÄR kan du läsa hur jag gjorde filterrosorna.

Rosor av kaffefilter i vinterarrangemang (3)

När granen åker ut – det brukar ske ganska fort, kan det här vinterarrangemanget stå kvar och lysa.

Rosor av kaffefilter i vinterarrangemang (2)

Här fick jag användning för de limefrukter jag torkade, både hela och i skivor. Mannen sågade till “trä-slantar” – skivor från några tunna trädgrenar som legat och torkat till ved, kottar hade jag samlat och så mossa och massor av fusksnö på hela härligheten. Ledljusslingan går på batteri förstås. Limefrukterna torkade jag i ugnen på lägsta värme och sedan fick de ligga flera veckor ovanpå spisen och eftertorka.

Rosor av kaffefilter i vinterarrangemang (1)

Innan kvällen ska jag också ha gjort bordsdekorationen med en stor glamelieros. Den bilden kommer nog inte förrän imorgon. Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

2 reaktioner på ”Nyårsdekorationen med rosor av kaffefilter äntligen klar!

Kommentarer inaktiverade.