En läsare på Facebook ville ha fler förslag på något roligt att odla för utom gårdagens inlägg. En del börjar redan nu att planera för nästa säsong! Så här kommer ett tips till Petra, fast jag numera inte hinner odla mycket grönsaker – förr under åren däremot. Idag vill jag lyfta fram trädgårdsportlak, som har så goda, tjocka, krispiga blad. Lite syrliga i smak. Undras om det är något liknande man kan köpa på affären i sådana där bladblandningar? Även om det också är portlak är det långt ifrån lika gott som hemodlad portlak.
Portlaken ser oansenlig ut men innehåller mycket nyttigheter, bland annat E-vitamin och Omega 3-fettsyror. Den är inte alls ny utan odlades förr i Sverige på klostren. Den är ettårig och sås direkt i trädgårdlandet, eller förkultiveras i någon månad.
Bild från Impecta och fröer finns att köpa där.
Hej!
Vad kul att hamna i din blogg! Det ska jag nog ha en rad med. Många kunder vill prova nåt annat än sallad.
Tack för tipset!
Jag lämnar ju aldrig ut hela namnet, men förnamnet är iaf kul at ha med. Odlar du mycket tillförsäljning?