Enkelt att spara äpplen i frysen

Med min äppelsvarv går det som en dans att skiva, kärna ur och skala äpplen. Till äppelringar är den superbra, men också när jag vill ha klyftor för pajer. Då viker jag ner hålpipan längst fram så bara skalar apparaten. Det blir ett fint randigt möster i äpplet som också syns sedan jag gjort klyftor. Till det använder jag en äppelklyftare som kärnar ur samtidigt. Köpt på IKEA tror jag. Sedan är det bara att frysa in i täta fryspåsar eller burkar. Det är luften som gör att äpplena mörknar så här gäller snabba ryck, och fort in i frysen. Äpplena behöver inte förvällas liksom grönsaker före frysning utan bara att stoppa in i frysen.

Fina randiga äppelklyftor till paj

När du ska använda äppelklyftorna, låt dem inte tina, för då mörknar de och blir blöta, utan tillaga som frusna. Apparaten kallas ibland Anders Petter och kommer att finnas hos BillaBlom till våren. En bra present till den som har äppelträd.