Vilken fräsch och god sorbet! Tar tid att frysa men inte värst mycket tid att laga till. som vanligt när jag hittar ett bra recept sparar jag det på bloggen så jag hittar det igen och fler får prova.
Mangosorbet med lime och kokos 4-6 port
1 tsk gelatinpulver
1 dl vatten
1 dl strösocker
3/4 dl vit sirap
1 lime, rivet skal och pressad saft
250 g fryst tärnad mango
1 dl kokosmjölk
2 äggvitor
Garnering: Kokos och exotiska frukter, mango, ananas, passionsfrukt etc
- Ta fram mangon ur frysen.
- Blanda gelatinpulvret med 1 msk vatten. Låt stå i 5 minuter.
- Häll vatten, socker och vit sirap i en kastrull och koka upp tills sockret löst sig.
- Rör ner gelatinpulvret i sockerlagen och tillsätt limeskal och limesaft. Önskas en mildare limesmak, ta bara skal från halva limefrukten.
- Mixa den halvtinade mangon till en puré tillsammans med kokosmjölken. Blanda med sockerlagen.
- Ställ i frysen och rör om ibland.
- När det är halvfruset, vispa äggvitorna till ett fast skum, ta fram sorbeten och bland försiktigt ner dem.
- Frys in sorbeten igen.
- Ta fram en stund före servering och garnera.
Mums, bra inspiration, men måste ändra lite p g a allergi.
Skön söndag!