Fånga dagen – du har den bara idag!

Efter en svår trafikolycka, som kunnat resultera i att jag flyttat till en annan värld, eller nu suttit i rullstol, har jag tänkt om. Det jag helst vill göra ska jag prioritera. Inte det jag borde eller förväntas, utan jag ska tänka på mig själv. Dagen just nu är den enda jag vet att jag har. Mer vet jag inte.

Vitt ljusaprikos 2 tillsammans med Annette

Den händelsen är orsaken till att jag bestämde mig för att vidareutbilda mig till florist. Egentligen bara för att det är så kul. På somrarna kan jag plocka massor av snittblommor i trädgården och har alltid gjort buketter. Någon däruppe verkar också ha haft ett finger med i spelet. När jag plötsligt blev arbetslös i somras kändes det tungt, men i samma veva fick jag ett stipendium som täckte hela skolavgiften och utbildningen på Nordvikskolan blev av trots få anmälda.

Floristens arbete fångar verkligen dagen. Dopdagen, födelsedagen, examensdagen, körkortsdagen, bröllopsdagen, begravningsdagen…, ja överallt finns vi med! Vad vore alla dessa högtider utan blommor!

Späckad krans

Det blev ett personligt inlägg den här gången. Du kanske undrar hur det gick efter olyckan. Jo, alla i bilen klarade sig och är mer eller mindre återställda idag. Jag själv, som bröt nacken, några ryggkotor och ett antal revben fortsätter mitt liv ungefär som förut, med några begränsningar som det går att leva med. Men jag har lärt mig läxan – att dagen idag är den jag har! Resten vet ingen något om, förutom att livet kommer en dag att ta slut.

“Jag vill känna att jag lever all den tid jag har!” (ur Gabriellas sång)

Här på Blommig Fredag kan du läsa mer om att fånga dagen!

33 reaktioner på ”Fånga dagen – du har den bara idag!

 1. Så roligt att utbilda sig till florist! Det är bra gjort att ta sig igenom en sådan olycka med allvarliga skador och ändå känna att man tar med sig något positivt. Som att kunna njuta av dagen. Jag möter människor som råkat ut för allvarliga skador och sjukdomar i mitt arbete på en Intensivvårdsavdelning. Jag vet hur snabbt livet kan förändras.
  Kram Carina

  1. Monica Söderström

   Ja, verkligen inspirerande, men inte lätt alla gånger. Vad gäller olyckan, så har man ju inget att välja på, det är bara att ta sig igenom. Men jag hade stöd och uppmuntran från många. Och han däruppe häll sin hand över mig. Tack ska du ha för Din uppmuntran!

 2. Oj, tack för att du delar med dig! Jag tror att när man upplevt något som du har gjort så uppskattar man dagen idag så mycket mer. Florist låter som en dröm!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

 3. Ett inlägg som slår en mitt i magen…… Så rätt så! Vi tar för mycket för givet tills vi skakas om av händelser som får oss att inse…. att ta tillvara på dagen och stunden där vi är!

  Jag önskar dig en skön söndag!

 4. Tack för att du delar med dig av din historia! Och så skönt att höra att alla inblandade klarade sig och att du nu dessutom kan arbeta som florist – “bara för att det är kul” 🙂
  Det är väl helt underbart!

 5. Vilket fint personligt inlägg.
  Du har så rätt man ändrar inställning när man själv eller någon nära varit med om detta.
  Fina bilder du visar.

  Kram Ingf-Mari

 6. Men du, jag ryser när jag läser. Vilken tur att allt gick bra, eller vad man ska säga…………det kunde ju som du sa varit slut! Förstår att man omvärderar mycket när man varit med om något sådant. Jag hade själv en “omvälvande upplevelse” för många år sedan och det fick mig att ändra mitt liv och vara hemma med barnen på heltid, vilket jag aldrig har ångrat!

  Så fina buketter du har gjort!

  kram och ha en fin helg!

  /Anette

 7. Fantastiskt fint och personligt inlägg du skriver . Ofta är det så att livet ruskar om en innan man inser det fantastiska i en vanlig dag. Själv låg jag på soffan med diskbråck i över ett halvår och kunde knappt ta mig utanför dörren. Där och då insåg jag vikten av att fånga dagen…och att även dagen på soffan hade ett värde 🙂 Vilken härlig möjlighet i livet som dök upp för dig, njutbart att jobba med blommor hela dagarna. Ha en fin helg
  Lisa/Lisas trädgård

  1. Monica Söderström

   Vi förstår varaann då. Vad jobbigt att vara fast i ett halvår. Jag låg i min stålkorsett i tre månader, det var en pers alldeles nog! Men när det är över går livet vidare! Och man får större förståelse för andra som har det svårt. Ha en skön söndag!

 8. Hej!
  Ja, livet kan ta olika vändningar, och det gäller att ta till vara på ögonblicken.
  Vackra florist arbeten du visar,
  Trevlig helg!
  Hälsn
  AnnA

 9. Ja, ibland får vi verkligen påminnelser om att döden är framme och mäter vår storlek.
  Så härligt att du fick och tog chansen att skola om dig, buketterna och kransarna är underbara! 🙂

 10. Underbart och fint skrivet!!!!
  Om man är med om något traumatiskt (olycka, separation,dödsfall etc) så värderar man om livet radikalt. Det gäller att leva här och nu för resten vet man inget om.Och man lär sig mera att ta till vara på det liv man har.
  Ha en underbar helg !!

 11. Hei
  Jeg kikket egentlig som snarest innom, men ble grepet av din sterke historie og kloke ord. Jeg skal bli flinkere til å leve her og nå, takk for at du minnet meg på det!
  Så nydelige bilder du viser. Du er heldig som får arbeide med blomster og kreativitet – og med dette gleder andre mennesker også. Det høres veldig givende ut.
  Ønsker deg alt godt og en riktig god helg!

 12. Skönt att allt gick så bra som det gjorde. Ibland blir inte livet som man trott,utan tar en helt ny vändning härligt får jag säga det gäller att vara lyhörd.. Ha en fin helg också
  Kram Meta

 13. Så fint skrivet, och personligt. Tack för att du delar med dig! Det gäller att stanna upp och tänka efter, helst även innan något livsavgörandehänder, för att faktiskt känna efter vad man egentligen mår bra av, och vad man vill. Florist tycker jag låter som ett härligt yrke, tänk att få pyssla med vackra blommor hela dagarna 🙂 Väldigt fina bilder har du tagit också! Trevlig helg!

 14. Takk for at du deler din sterke historie og hvordan du griper hver dag. Det gjorde inntrykk. Som florist bidrar du også til å skape så mye glede for andre i tillegg til at du elsker ditt yrke. Det er flott. Nydelige buketter som gjorde meg glad:) Takk!

 15. Ja livet är verkligen kort. Och ingen vet vad som väntar.
  Jag blir riktigt berörd av det du skriver, och att du nu verkar ha hamnat rätt i tillvaron trots allt.

  Trevlig Helg

 16. Precis som du skriver, ibland händer något livsavgörande och då får man upp ögonen för att man har ju faktiskt bara det här livet och man måste göra det bästa av situationen. I mitt fall resulterade det i att vi flyttade från Stockholm till Gotland…och vi har inte ångrat oss en sekund!
  KRAM
  Susie

  1. Monica Söderström

   Ja, det brukar ordna upp sig i slutändan. Det låter härligt att bo på Gotland! Kramar/Monica

Kommentarer inaktiverade.