Färga påskägg med blåbär

Jag behövde lite fina skal för mina påskplanteringar, så jag kokade några ägg med blåbär i vattnet. Färga påskägg med blåbär (4)

Färga påskägg med blåbär (2)

Sedan silade jag av och lät äggen ligga kvar och kallna i blåbärssmeten. Så torkade jag av kladdet med fuktigt hushållspapper och fick fint marmorerade ägg. Några ägg kokade jag också med skal från rödlök. De äggen blev gulbruna, ungefär som de man får från bruna hönor.

Innehållet har jag gröpt ur, så nu finns det färdigkokade ägg för några dagar i kylen! De delade äggen såg riktigt läckra ut mot sitt lila skal. Något att upprepa för påskdagsmorgonen.

Färga påskägg med blåbär (3)

Imorgon kommer bilder på hur jag använde skalen i mina påskplanteringar.

 

2 reaktioner på ”Färga påskägg med blåbär

Kommentarer inaktiverade.