Fina blad i trädgården del 1

Jag är en stor blomfantast men har mer och mer blivit fascinerad av olika bladverk. Titta exempelvis på min favorit gyllenflädern, se hur grann den är mot de mörkgröna barrväxterna. Gyllenflädern börjar verkligen likna en japansk lönn, jag ska bara stamma upp den lite mer. Jag är inte det minsta avundsjuk på er söderut som kan ha japansk lönn. (Inte avundsjuk idag i alla fall.) HÄR kan du läsa mer om gyllenflädern.

Gyllenfläder och jättevallmo

Den lilla prydnadsapeln ´Profusion´ bryter snyggt av med sina rödgröna blad. För några år sedan knaprade sorken upp stammen men ett rotskott har nu bildat ny krona. Den här sorten är inte ympad utan rotäkta, så då blir det samma som förut.

Gyllenfläder

Och det är klart, visst är det fint med blommor också. Jättevallmon ´Coral Reef´ blommar nu som värst. Den är härdig i hela Sverige. Jag har också skaffat tre olika mörkare nyanser, som jag får se blomma nästa år.

Fler “bladinlägg” kommer…