Fina tagetes – faktiskt. Frön bortskänkes så långt det räcker! En liten tröst i corona-tider!

Tänk att jag som hatat tagetes har ändrat mig! Linnétagetesen ´Burning Embers´vann mitt hjärta förra sommaren. Enkla röda blommor med gul kant, lite som guldkantad. Jag satte den i växthuset för att den är så bra mot växtsjukdomar och jag hade hört att den var bra att sätta med tomater. Oj så den växte! Och otroligt blomrik. Till slut slingrande den sig runt fötterna när man gick där, så i år sätter jag den runt insidan av väggarna istället. Tagetes är så snabbväxande och tacksam att den går bra att så nu och hinner ändå blomma massor i sommar. Också fint med flera plantor i stora urnor. Jag tog vara på många frökapslar så nu delar jag ut till mina läsare. En liten tröst i corona-tider. När jag gav bort frön sist fick jag ett väldigt gensvar, fina kort och del till och med skickade fröer till mig!

För att få frön ska du posta ett adresserat och frankerat kuvert till mig, men du måste maila till info@gladigront.se först, och invänta svar från mig. Ange “Tagetes” i rubriken. Får du inget svar räckte inte fröna till dig. Det brukar vara massor som vill ha, fast jag har många frökapslar… ca 40-50 frön blir det i varje påse.

Linnétagetes ´Burning Embers´

4 reaktioner på ”Fina tagetes – faktiskt. Frön bortskänkes så långt det räcker! En liten tröst i corona-tider!

  1. Marie Norman holm

    Ska försöka med att ta bort första knoppen i år! Vet inte om tagetesen gör att jag får mindre ohyra på kålen. Jag brukar hålla efter med nematoder. Funkar bra!

  2. Marie Norman-Holm

    Visst är den fantastisk? Jag brukar plantera dem på friland tillsammans med svartkålen. Det blir väldigt vackert. En fråga är om du brukar toppa den så den grenar sig. Jag har inte gjort det och de blir ju väldigt höga då och tänker att om man toppar blir den kanske lägre, grenigare och ger fler blommor. Har inte vågat det men det borde väl gå?

    1. Ja den är tacksam, måste vara jättesnyggt ihop med svartkålen. Får du mindre ohyra på kålen då? Jag har inte provat att toppa, men läste att man ska ta bort första knopparna så blir den tätare.

Kommentarer inaktiverade.