Fira allhelgona med höstfärger från Holland

Inför den här helgen torde det ha varit högtryck här på blomstermarknaden i Aalsmer Holland. Nu vill vi ha blommor i mustiga höstfärger. Orange speciellt. Och visst är det roligt att pynta utifrån årstider och högtider. MEN FY för butikernas julskyltning som nu är i full gång! Vi hinner ju inte fira Allhelgona – den skyms av alla julgrejer! Förra hösten var jag i Chicago och där hade det vett att vänta med julen till helgen efter Allhelgona. Sverige är värre i det här avseendet. Köpvägra, tycker jag!

Blomstermarknaden i Aalsmer (4)

När jag handlar snittblommor skickar jag en tanke till den kvinnan i Holland – och alla andra – som sliter med odling och distribution. Just att sortera gerbera hela dagen verkar vara det mest uttråkande jobbet. Förutsättningen för min fina bukett.

Blomstermarknaden i Aalsmer (1)

Hos gerberaodlaren fick man sitt lystmäte av gerbera i långa rader. Med de glada färgerna önskar jag dig en skön Allhelgona!

Blomstermarknaden i Aalsmer (11)