Flott med bara några blommor

Denna vecka har vi Niclas Jensen som gästlärare på floristutbildningen. En kändis i floristbranschen som jobbar åt kändisar. Han berättade bland annat om när han gjorde utsmyckning till Victoria och Daniels privata fest. Vi får nya vinklingar på vårt binderi och rätt noga är det! Men det är bra, det.

Formal dekoration med iris och gristryne

Idag fick vi lära oss mer om formal stil. “Less is more” är nyckelfrasen. Inte min favoritstil men allt är fint på olika sätt. För några veckor sedan gjorde jag denna dekoration i formal stil. För en gångs skull var jag nöjd, faktiskt.

Gristryne fakirhållare

Det behövs inte många blommor i en sådan här dekoration, men blir ändå effektfullt. Blommorna är stuckna i ett så kallat gristryne, en platta med många vassa stift som man sätter blommorna i. Ja, den heter egentligen fakirhållare, rätt lustigt namn det också. Praktiskt, tycker jag, men man måste håll koll så det inte blir för lite vatten. Hållaren används inte så ofta numera och är rätt svår att få tag på, så nu vet jag vad jag ska söka efter på loppisar och auktioner.

4 reaktioner på ”Flott med bara några blommor

  1. Enkelt och mycket vackert! Och nu när jag såg gristrynet så tror jag nästan att jag har en sådan. Ska försöka hitta den bara också …
    Ha en skön helg!

  2. Dekorasjonen din ble veldig fin! Jeg er heller ikke så glad i dette less is more, men det kan være fint noen ganger. Jeg husker at min mor hadde sånt pinnsvin som de kalles her. De burde vært produsert på nytt 🙂

Kommentarer inaktiverade.