DIY Växthusborden är klara! Äntligen!

Jag hade helst velat ha riktiga växthusbord som går att flytta på skenor och med ebb- och flodbevattning. Istället blev det hemgjorda nästan helt gratis. Mannen med maskinerna har gjort det riktigt snyggt trots återanvänt material.

Växthusbord av dörrblad och altantrall (1) red

Vid en byggutförsäljning gav de bort ett antal släta innerdörrar. Jag tänkte på mitt växthus och slog till. Dörrarna blev botten i borden och till kanter tog mannen golvtrallen från vår gamla altan, som numera är ett härligt varmbonat rum. Till sist stiftade jag på byggplast. Voilá!

Då är det bara en rad kvar på önskelistan – underbevattningsmatta.

Växthusbord av dörrblad och altantrall (2)

Det enda som skvallrar om att det är en hoper med dörrar i växthuset, är de runda hålen där handtaget och låset skulle ha suttit. Om jag tar hål i plasten där och har lämplig plugg att täta med har jag ebb-och flodbord jag också!

HÄR hos bloggen Bland rosor och bladlöss kan du läsa mer på temat Äntligen!

17 reaktioner på ”DIY Växthusborden är klara! Äntligen!

 1. Ser underbart ut!! Vad ska du ha i sett växthus? Underbevattningsmatta finns att köpa på granngården för 170kr tror jag det var:) jag köpte en i år till mina små plantor. Suveränt att ha när man inte är på hemmaplanen på veckorna. Ha det fint! Krams

  1. Monica Söderström

   Det är mest perenner och lite ettåriga. Ja åsså dahlior förstås , det måste jag ha. När risken för nattfrost är över åker allt ut och vi stänger växthuset. På sommarn bor vi inte hemma så mycket där vi har växthuset så det funkar inte med tomater och sånt. Vi bor mest i sommarstugan och i den trädgårn är det så mycket blommor att jag ändå inte hinner med grönsaker. Tack för tipset om mattan!

 2. Jag bara älskar att använda saker som är tänkt för något annat! Det blir liksom mer personligt då, ingen annan har likadant!!
  Naturligtvis helst något billigt – eller gratis – det gör det hela ännu roligare.
  Och dina “växthuslådor” blev dessutom skitsnygga. Vadå, att det är några hål för f.d. dörrtrycken, dom är ju bra att ha för avrinning!
  TREVLIG HELG
  Susie

 3. Vilket fint växthusbord. Visst är det bra att kunna återanvända och visst är det bra att ha en händig man med maskiner som kan hjälpa till 🙂

  Önskar dig en underbar helg!

 4. Så trevligt nu är det bara att odla.

  Jag har lagt en bevattningsmatta på plasten ,och gubben har monterat hängrännor längs med bordet så att plasten och mattan ligger i rännan då fyller jag vatten direkt i rännan så drar mattan upp vattnet. Mycket smidigt.

  Trevlig helg

 5. Det gäller att vara kreativ och ha fantasi när det gäller att förverkliga sina idéer. Fixa nu en plugg så har du din önskan uppfylld…..Fullt ut 🙂

  Ha det bra i helgen!

Kommentarer inaktiverade.