Via bilderna kan du också följa med! Någon gång varje sommar vill vi åka till Mjältön med båten. Flera fina vikar finns det att lägga till i. Denna tur valde vi Norraspviken, där det finns en enkel grillplats uppe på klipporna.
Mjältön är intressant inte bara för sin höjd, 236 m över havet, utan den röda bergarten, som kallas nordingrågranit eller rapakivigranit. Hela ön har legat under vatten innan landhöjningen började så därför finns kalspolade bergstoppar och stora klapperstensfält. Världsarvet Höga Kusten stiger ur havet alltsedan inlandsisen försvann. Numera 8 mm per år.
En del av ön är naturreservat så man får till exempel inte bryta kvistar och inte skada varken levande eller döda träd.
Inget smakar godare än mat lagad över öppen eld. Vi grillade kött och vitlöksbröd förberett i förväg grillades i folie. Efterrätten var en fruktsallad av fjolårets päron från frysen, färska egna persikor och galiamelon. Den senare dock inte egenodlad. Dessutom lite blåbär från skogen. Till det färdig vaniljsås från tetra. Vad vore väl en sommarutflykt utan mat och fika!?
Åter hemåt efter en småkall men härlig dag i Höga Kusten.