Fullt pådrag med prins, press och TV

Oj, vad vi i klassen och Gabbis (fröken) jobbat för denna dag. Dekorerat, städat och donat.

Prinsens bord

Och jag fick ett samtal med prinsen vid min blomsterinstallation. Trevlig kille, om man får säga så? Naturlig, nästan som att stå och prata med min egen son. TVkameran rullade så vad vet man, kanske vi från Nordvik kommer med i Året med kungafamiljen!

Mitt blommande kretslopp
Mitt blomstrande kretslopp

Prinsen tyckte om symboliken i installationen där den ena delen med bara mossa, granris och vissnande växter fick symbolisera allt som dör och förmultnar för att bli fin jord, som sedan fröna från de vissna solrosorna kan gro i nästa vår, och ge upphov till de sprudlande blommorna i den andra delen. Livet återvänder alltid.

Blomsterinstallation bakifrån sett
Blomsterinstallation bakifrån sett

Då jag berättade att installationen var en beställning från Själevads församling och Kulturnatta, undrade prinsen hur jag skulle bära mig åt att transportera alltihopa. – I min Volvo, sa jag. Förutom granriset och de långa grenarna förstås. Och där i bilen ligger allt just nu i väntan på uppmontering. Mycket slit och lite ont i ryggen, men det kan det vara värt. Och med prinsens uppmuntrande “Lycka till”, ska det gå.

Många fler bilder från scendekoration mm kommer.

Tätt med inläggen nu?? ja, äntligen fungerar internet efter flera månaders krångel.