Prinsen kommer!

Idag kommer prinsen till Nordvik! Prins Carl Philip är beskyddare för Hushållningssälskapet som nu styr Nordvikskolan. Och då kommer han på studiebesök eller vad man ska kalla det. Hoppas han få någon glädje av det. Jag gissar en en sådan herre har stor risk att bli uttråkad av alla smilande personer.

stor höstdekoration

Vi florister har jobbat hela onsdagen med blomsterutsmyckningar, så han borde känna sig välkommen till vårt “enkla slott”. Jag fortsätter idag att färdigställa min stora blomsterinstallation. Det är meningen att man ska få följa processen. Så skulle jag bli klar innan prinsen, med skolans styrelse, press och andra i släptåg, kommer, får jag rycka ur några blommor strax innan så jag har nåt att arbeta med.

Höstdekoration

Men jag har en hel del att göra, vattenfallet i bakgrunden lutar betänkligt, och alla oasisklossar med blommor har varit i kylen över natten. De ska tillbaka helst i ursprungligt skick. När jag arbetade med de vissna solrosorna igår, fick jag en tanke när jag såg alla frön i blommans botten, under allt visset.

Den här dekorationen speglar ju hur livet kommer tillbaka. Ena delen är uppbyggd med bara granris, mossa och vissna solrosor. Några löv ska det också bli. Det får vara symbol för när allt vissnar under hösten och så småningom förmultnar till fin jord, där fröna kan gro och växa. Den andra delen med blommor i knalliga färger är våren då allt liv kommer tillbaka igen.

Frågan är om jag ska kalla den för “Livet återvänder” eller “Mitt blomstrande kretslopp”?

Vad tycker du?