Funderingar om odlingslådor och kanter i trädgården

Detta är ett sponsrat inlägg.

Blomlådor, odlingslådor och avgränsningskanter av plåt kan se rätt olika ut. Min trädgård vill jag ska se så naturlig ut som möjligt så rostiga plåtkanter skulle passa bäst hos mig. Cortenstål är allra bäst, det blir vackert rostbrunt men håller ändå länge.

Land Classic odlingslådor och planteringslådor

Emellan gångar och rabatter eller odlingar funkar det bra med plåtkanter, mot gräs tycker jag att det är en nackdel då gräset växer mycket invid kanten och det krävs trimning. Just värmen i blomlådor av plåt ger en extra skjuts till växter som gillar värme, exempelvis är blomlådor av plåt bra till rosor och dahlior. Den här fyrkantiga tyckte jag om. HÄR kan du se fler blomlådor hos LandGarden.

Blomlåda av den rustika typen

I köksträdgården funkar plåtlådor likaväl som vanliga pallkragar förutom att plåten håller längre. Här ska det inte vara någon botten, så kontakten med jordlagret under finns kvar så att daggmaskar och mikroorganismer kan hålla jorden i balans. Lägg märke till det fina kastanjestaketet i bakgrunden. Även det en mycket praktisk produkt. Info om den hittar du längst upp under fliken Kastanjestaket – bäst i pris.

Land Classic stora odlingslådor för köksträdgården

Alla bilder har jag lånat från LandGarden.se som också har lådor i galvaniserat stål (liknar silverfärgat) som passar där man vi ha en mer strikt stil. Lådorna med hjul verkar också praktiska att ha på en altan. LandGarden har sammanställt ett informationsblad som du kan kika på om du vill veta mer om hur blomlådor i metall fungerar.

En reaktion på ”Funderingar om odlingslådor och kanter i trädgården

Kommentarer inaktiverade.