Fyllning till bakad potatis av matresterna från nyår och jul

Istället för att kasta maten kan det bli nåt gott. Vi köpte bara varsin bakpotatis och lagade till i en liten form  i ugnen på 225 grader i ca 50 minuter. Under tiden gjorde vi en röra av turkisk yoghurt och lite majonäs. Hackade en bit av en överbliven rödlök, ett skrumpet äpple, och sista biten av en gurka. Sista skivorna av billig gravad lax till utgående datum som såldes ut i förrgår fanns och överbliven röd rom. Allt blandades i yoghurtröran tillsammans med dill och lite fräscha räkor från frysen. Lite svartpeppar och salt behövdes också. En halvtorr citron jag använt till att riva av skalet fick ge några klyftor till att pressa över. Och de sista spenatbladen som tillbehör.

Matrester från jul och nyår blev festmat

Enkelt att göra och man känner sig så duktig då riktig mat inte blev kastad. Och väldigt mätt blev man… Har du något tips på vad man kan göra med helgernas matrester?

Bakad potatis med röra av rester