Glad midsommar önskar jag med några midsommarblomster!

Det vilda midsommarblomstret har många fina släktingar i trädgården. Den grannaste är kungsnävan, Geranium magnificum,som blommar som bäst just nu. DEN blå färgen kan jag inte se mig mätt på.  Kungsnäva Geranium magnificum

Den lilla dubbla praktnävan, Geranium himalayense ´Plenum´, med lila blommor är en riktig söting och den enkla praktnävan blommar nu för fullt.

Geranium himalayense Plenum

Den sistnämnda brukar få en andra sommarblomning, men jag tror ändå att den ska utrotas. Första åren var jag så förtjust i den. Den blev en fin rund kudde, men nu har den rymt och sprider ut sig lite här och var. Lättodlad kan man gott kalla den. Är det nån som vill ha en planta, så kom!

Praktnäva

 

4 reaktioner på ”Glad midsommar önskar jag med några midsommarblomster!

    1. Monica Söderström

      Tack för det, jag förstår att det är som bäst nu när ni har jobbat så mycket, men allt blommar ju ändå inte samtidigt. En fin trädgård borde man besöka flera gånger på en sommar för att få se allt fint.

  1. Ett sådant träffande latinskt namn, magnificum! Och fina bilder att glädja sig åt så här i midsommartid. Hittade hit via Susie på Stjärnarve. Trevlig fortsättning på midsommarhelgen!

Kommentarer inaktiverade.