Ingen ledig midsommardag här

Ska besöksträdgården vara fin om en dryg vecka så är det inte bara att ta ledig helg. Men för mig känns det inte som någon belastning med trädgårdsarbete. Hela tiden ser man nåt fint som man blir glad över. Det händer så mycket så det gäller att hinna se allt.

Trädgårdsjobb med skottkärra

Idag har jag hunnit plantera ut stora sjok med vita lejongap och massor av gladiolus. Lejongapen band jag upp en efter en, men försöker fundera ut en snabblösning för gladiolusarna. De är vansinnigt många och blir till slut väldigt tunga. Jag funderar på liggande armeringsnät på ben som går att höja. Fast svårt att få dit i efterhand. Har någon ett tips???

Imorgon ska det bli en vilostund i syrenbersån som är i bildens bakgrund. Riktigt somrigt fika bjuder jag på när barn och barnbarn kommer. Syrensaften jag gjorde förra veckan (receptet finns HÄR) och godaste skorporna. Inga köpeskorpor går upp mot dem! Receptet kommer här imorgon. En rabarberkaka hoppas jag att mannen med maskinerna svänger ihop. Trädgården ropar på mig också imorgon!

Fortsatt trevlig midsommar önskar jag dig!

2 reaktioner på ”Ingen ledig midsommardag här

  1. Nu njuter du förhoppningvis för fullt i din syrenberså. Jag tycker annars att trädgårdsarbete är något av det bästa och avkopplande man kan pyssla med. Jag tog en liten paus från mitt trädgårdsarbete för att titta in på din blogg. Det är en varm och skön dag här idag, hoppas du har detsamma.

    Ha nu en riktigt fin kommande vecka!

    1. Monica Söderström

      Ja vi har haft en riktigt varm sommardag. Och det blev saft och skorpor med barnbarnen i bersån!

Kommentarer inaktiverade.