God och mättande middag under tian!

Idag blev det en riktig billig middag – ärtsoppa. Ändå nyttig och näringsrik. Jag tycker om den jag kokar själv tillsammans med en bit skinka. Jag passar på att köpa färdigkokt skinka när den är billig och fryser in i stora bitar. Soppans pris per portion blir klart under tian! Du behöver inte lägga ner mycket tid, men det krävs framförhållning och det blir väntetid under kokningen.

Recept 7- 8 port

1 pkt gula ärter kokas enligt recept på kartongen. Vänta med saltet. OBS! Ärterna ska ha legat i blöt över natten!

Låt 1 kg färdigkokt skinka koka med hela tiden. Häll också i skinkspadet som finns i förpackningen.

När ärterna är klara tar du upp skinkan som nu är riktig välkokt och mör. Ta bort svål och fett och dela köttet i bitar som läggs tillbaka i soppan. Salta och krydda ev med mejram.

Ätes med en klick senap och knäckebrödsmacka.