Dags för tacos – gör kryddblandningen själv

Jag har börjat göra egen kryddblandning för köttfärsen, sedan jag läst innehållsförteckningen till Santa Marias vanliga. Vad sägs om: Druvsocker, salt (17,5%), lök, mod. stärkelse (potatis), chilipeppar, spiskummin, vitlök, potatisfiber, oregano, paprikaextrakt, arom, klumpförebyggande medel (E551), syra (citronsyra), maltodextrin, jästextrakt.

Tacokrydda utan onödiga tillsatser

I innehållsförteckningen står ingredienserna i mängdordning. Alltså är det mest av druvsocker, och därnäst rätt så mycket salt. Kolhydratvärdet är på hela 51 g i denna kryddblandning. Jag skulle kalla det sockerblandning! Ingen kan väl säga att det är nyttigt med socker, och än värre att ha det i maten. OK lite grann spelar väl ingen roll, men det är onödigt.

Det här är mitt recept. Det blir kanske lite billigare också, då många av kryddorna redan finns hemma. Riktigt billigt blir det av att hälla i 1 dl socker i denna sats. Det motsvarar ungefär köpeblandningens sockerhalt! Huh!

TACOMIX

4 tsk chilipeppar

4 tsk lökpulver

4 tsk vitlökspulver

4 tsk chilipulver

4 tsk spiskummin

1/2 tsk citronpeppar ( Kockens citronpeppar har inga onödiga tillsatser)

1/2 tsk oregano

1 tsk paprikapulver

Blanda allt och förvara i tät glasburk.

Inget salt ingår utan det tillsätter du efter smak mot slutet av tillagningen.