Dessa godisägg med vit choklad är försvinnande goda. Ja – de försvinner i ett nafs. Lagom krämig konsistens innanför ett hårt skal med innehåll av bland annat vit choklad och citruslikör. Roligt att få användning av flaskan med limoncello som jag köpt på Sicilien.
Receptet får du här:
Påskägg med vit choklad
1 dl vispgrädde
65 g smör (gärna osaltat)
400 g vit choklad
3/4 dl creme fraiche
2 msk passerad citronmarmelad eller apelsinmarmelad
4 msk limoncello eller annan citruslikör
1,5 dl florsocker + extra att rulla i
Glasyr:
2 äggvitor
ca 3,5 dl florsocker
2 kryddmått pressad citron
gul och grön livsmedelsfärg
Koka upp grädden och smöret. Ta kastrullen från plattan och rör ner chokladen som delats i bitar. Rör tills all choklad smält och rör sedan ner creme fraiche, marmeladen som med hjälp av en sked passerats genom en liten sil, likören, florsockret och färgen. Ställ smeten i frysen tills den är riktigt kall och rulla sedan små ägg. Ta florsocker i händerna så kladdar det inte så mycket. Kyl äggen i frysen tills de är riktigt hårda. Rör ihop glasyren. Doppa äggen i glasyren och kanderade violer eller valfritt strössel. Låt stelna på ett bakplåtspapper. Förvaras i kylen.
Istället för den söta glasyren går det att doppa i vit choklad eller bara rulla som tryfflar, men då måste de förvaras i frysen så de inte blir för smetiga. Vill du minska på florsockret i smeten måste du också minska på citruslikören, annars blir smeten för lös.
För en gångs skull så blev jag snasksugen, gillar nämligen både Limoncella, citronoch vit choklad ….men jag ska INTE fuska och äta nått så sött!
Vad ståndaktig du är! Här har du en med dålig karaktär i det fallet!