Gräs? Mossa? Nej – en modern borstnejlika!

Titta vilken spännande ny snittblomma jag har hittat! Den liknar närmast en mossboll, men är faktiskt en borstnejlika, så den passar också för trädgården. Dianthus barbatus ´Green Trick´ är dess namn och Thomson and Morgan (Storbritannien) säljer den som pluggplant.

Men osis! – de skickar inte till Sverige. Däremot har de lovat att lägga förslag på att sälja som frö. Så jag måste vänta…

Grön borstnejlika modern ny

Green Trick är en otroligt bra snittblomma, det finns uppgift om att den i vas håller i 4-6 veckor och den blommar en stor del av sommaren. 30 blommor ska det kunna bli per planta och den börjar blomma 8 veckor efter planteringen. Klicka här ser du ett snyggt arrangemang!

Svartröd borstnejlika

Borstnejlikan är en riktig mormorsblomma som finns i många färger och den är både härdig och lättodlad. Då den är tvåårig kan den dö efter blomningen, men blir som en perenn då den fröar av sig lätt. Green Trick är säkert hårt förädlad så frågan är om den får “äkta” ungar. Men först gäller det att få tag i den. Tills vidare får min svartröda ´Onyx´ vänta tills den får en snygg grön granne!

4 reaktioner på ”Gräs? Mossa? Nej – en modern borstnejlika!

  1. Monica Söderström

   Det måste jag fixa, roligt att du iaf följer min blogg emellanåt och ger trevliga kommentarer! Det är många på FB som blivit intresserade av denna blomma, så jag jagar vidare och skriver på bloggen om jag fått tag i den!

 1. Men vilken underbar borstnejlika! Hjälp, vill verkligen också ha. Är det ingen i landet som säljer från den engelska firman?
  Jo, vill bara berätta att när jag tryckte på follow this blog så går det inte. En ruta pluppar upp som säger att bloggen inte finns eller har ändrat namn. Eller plockats bort. Helknasigt.

  1. Monica Söderström

   Bettina, vad bra att jag får veta. Jag ska kolla upp vad jag kan göra. Tills vidare kan du ju gilla GladiGrönt på FB, så får du uppdatering där. Välkommen tillbaka och roligt med alla kommentarer om denna blomma. Nu är vi många som vill ha den!

Kommentarer inaktiverade.